Gadgets

Redmi 1S rasprodan za 4 sekunde

Redmi 1S rasprodan za 4 sekunde
Redmi 1S rasprodan za 4 sekunde

Xiaomi je u kratko vrijeme prešao put od "samo još jedne kineske mobilne kompanije" do jednog od popularnijih mobilnih proizvođača na svijetu.

Zbog kopiranja Appleovih pametnih telefona i tableta ovu su kompaniju nazvali "kineskim Appleom", a njenog šefa koji nove proizvode predstavlja obučen u plave hlače i crnu majicu "kineskim Stivom Džobsom".

Njihovi telefoni već su izuzetno popularni u Kini te je Xiaomijev sljedeći korak širenje na međunarodna tržišta, a jedno od tih tržišta na kojima su dostupni njihovi telefoni jeste i Indija u kojoj je ove sedmice najavljen početak prodaje njihovog novog Redmi 1S pametnog telefona, piše Zimo.

Iz Xiaomija su se pohvalili sa nevjerovatno velikom navalom za ovaj model čija cijena u Indiji iznosi oko 100 dolara (riječ je o otključanom telefonu) te je u tzv. flash prodaji na internetu Redmi 1S rasprodan za samo 4,2 sekunde. Mnogi korisnici u Indiji ostali su razočarani jer nisu uspjeli kupiti željeni telefon te su ljuti na Xioami koji je u prodaju pustio samo 40 hiljada komada ovog modela, a više od 250 hiljada ljudi izrazilo je želju za njegovom kupovinom.

Možda će imati više sreće tokom sljedeće flash prodaje za koju su već otvorene registracije.

Za razliku od konkurentskih kompanija i velikog novca koji ulažu u marketing, Xiaomi se većinom oslanja na svoje korisnike koji na društvenim mrežama šire informacije o kompaniji i njenim telefonima te na ovakav tip brzih prodaja za koje uvijek vlada velika potražnja.

Na Cnetu kažu kako je Redmi 1S "privlačan" telefon koji donosi odlične opcije po pristupačnoj cijeni.

Radi na 1,6 GHz Snapdragon 400 procesoru, ima 8 GB memorije, kameru rezolucije 8 MP, te ekran dijagonale 4,7 inča rezolucije 1,280x720 piksela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije