Gadgets

Samasung smanjuje broj modela pametnih telefona

Samasung smanjuje broj modela pametnih telefona
Samasung smanjuje broj modela pametnih telefona

SEUL - Južnokorejski "Samsung elektroniks" objavio je plan o smanjenju broja modela pametnih telefona sljedeće godine za trećinu, u pokušaju da smanji cijene pod jakim pritiskom konkurencije iz Kine.

Ovu strategiju predstavio je "Samsungov" šef za investicione odnose Robert Ji na ceremoniji u NJujorku, a danas ju je potvrdio portparol južnokorejske kompanije.

Ji je rekao da će smanjenje broja "Samsungovih" modela pametnih telefona tokom 2015. godine biti na nivou od četvrtine do trećine sadašnjeg broja.

Kompanija je prošlog mjeseca saopštila da je u trećem kvartalu zabilježila pad neto profita za skoro 50 odsto, poslije pada za 20 odsto u prethodnom kvartalu.

Očekuje se da će "Samsung" sljedeće godine povećati proizvodnju preostalih modela koji se mogu prodavati po pristupačnijim cijenama, prenio je AFP.

"Samsung" je u prethodnim godinama bilježio ogromne stope rasta zahvaljujući uspjehu svojih najboljih modela, poput serije "galaksi es".

Prodaja ovog modela opala je sa dolaskom modela "ajfon 6" iz suparničkog "Epla", a "Samsungovu" dominaciju u segmentu uređaja srednje i niže klase ugrožavaju konkurenti iz Kine. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije