Gadgets

Samsung Galaxy Note 10 bi mogao doći sa 6.66 inčnim 4K ekranom?

Samsung Galaxy Note 10 bi mogao doći sa 6.66 inčnim 4K ekranom?
Foto: Screenshot | Samsung Galaxy Note 10 bi mogao doći sa 6.66 inčnim 4K ekranom?

Kada je 4.3-inčni HTC HD2 lansiran 2009. godine, mnogi su rekli da ekran pametnog telefona neće nikad biti veći. Ali samo par godina kasnije, Samsung Galaxy Note je probio magičnu granicu od 5-inča sa svojim ekranom od 5,3 inča. Sada imamo Galaxy Note 9 koji ima 6.4 inčni ekran a postoji čak i 6,5-inčni Apple iPhone XS Max. Veličine ekrana bi mogle da budu još veće sljedeće godine, ako su izvještaji iz Koreje u pravu.

Prema jednoj veb stranici koja navodi neimenovane korejske izvore, očekuje se da će Samsung Galaxy Note 10 biti opremljen ekranom rezolucije od 6,66 inča. Telefon se navodno naziva "DaVinci" kodom, a model za SAD će biti pokretan s novom Qualcomm  Snapdragon 8150 Mobile platformom, dok bi za evropsko tržište to vjerovatno bio Exynos 9820.

Očekuje se da će telefon donijeti podršku za 5G, a na pozadini će imati trostruku kameru. Galaxy Note 10 će navodno biti dostupan sredinom sljedeće godine, nasuprot tradicionalnom objavljivanju novog proizvoda iz ove serije u trećem tromjesečju. To bi značilo da ćemo u prvoj polovini godine, iz Samsunga vidjeti i Galaxy S10 i Galaxy Note10 ali i Galaxy F savitljivi telefon. Ovo ostavlja prostora da se, možda, u drugoj polovini godine desi još neka velika objava ali o tom-potom.

Dok ekran od 6,66 inča zvuči masivno, to neće biti najveći ekran od ovog proizvođača sljedeće godine. Samsung Galaxy F sklopivi uređaj će imati ekran od 7,3 inča kada se potpuno otvori.

(Phonearena)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije