Gadgets

Samsung ima patent za polu-modularni dizajn telefona bez okvira

Samsung ima patent za polu-modularni dizajn telefona bez okvira
Foto: N.N. | Samsung ima patent za polu-modularni dizajn telefona bez okvira

Neki korisnici bi vjerovatno potencirali činjenicu da nam nisu potrebni tanji okviri od onih koje imaju modeli kao što su Vivo NEX ili Oppo Find X, međutim, postoje i oni drugi kojima nikada nije dovoljno ekrana na telefonima.

Samsung, prema svemu sudeći, pripada drugoj grupaciji, a južnokorejska kompanija izgleda ima način kojim bi mogla da zaobiće tehničke poteškoće koje se mogu javiti kod implementacije ultra tankih okvira.

Prije nekoliko dana smo imali priliku da vidimo patent koji opisuje rešenje koje kompanija Huawei razmatra po ovom pitanju. Samsung ima slično rešenje, ali sa nekim značajnim razlikama. Dok Huawei u svom patentu pominje samo dve metalne trake sa strane, južnokorejski gigant planira četiri trake, a umesto adheziva Samsung želi da upotrebi magnetne kopče.

Ove kopče bi trebalo da zajedno drže sve četiri metalne trake. Iako ovaj koncept dizajn deluje kao da je skloniji lomljenju, donosi i neke značajne prednosti. Ukoliko se jedan od okvira ošteti, lako ga je moguće zamijeniti od strane samog korisnika.

Patent takođe sugeriše da se dizajn, pored telefona, može primijeniti i na druge elektronske uređaje sa ekranom - laptopove, televizore, tablete i drugo.

(NN/benchmark)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije