Gadgets

Samsung patentirao rastegljivu bateriju za telefone?

Samsung patentirao rastegljivu bateriju za telefone?
Foto: N.N. | Samsung patentirao rastegljivu bateriju za telefone?

Samsung planira da bude u vrhu proizvodnje fleksibilnih telefona, a kompanijin prvi fleksibilni model će se pojaviti početkom naredne godine.

Da li će ovaj telefon možda imati i reastegljivu bateriju za sada nije poznato, ali najnoviji kompanijin patent opisuje ovakav tip baterije.

Patent opisuje bateriju koja može da menja oblik, a sastoji se od svojevrsne "vrećice" koja sadrži potrebne metalne barijere i elektrode. Svi ovi delovi imaju talasaste oblike, a sve ovo omogućava bateriji da se rasteže bez lomljenja.

Prije nekoliko godina, južnokorejska kompanija je već prikazala potpuno savitljivu bateriju, a prototipi su izgledali kao da su od gume. U to vrijeme, Samsungovi zvaničnici su istakli da će baterije biti spremne za masovnu proizvodnju za nekoliko godina, a moguće je da je njihovo vrijeme upravo stiglo.

Za sada nije poznato da li je najnoviji Samsungov patent spreman za komercijalnu proizvodnju, ali ukoliko jeste, ovo bi mogao bitio naredni veliki korak za tehnologije baterija za mobilne uređaje. Biće zanimljivo vidjeti koliki kapacitet će ovakve baterije moći da dostignu i koliko će trajati.

(NN/benchmark)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije