Gadgets

Samsung potvrdio: Galaxy Note 8 dolazi ove godine

Samsung potvrdio: Galaxy Note 8 dolazi ove godine
Samsung potvrdio: Galaxy Note 8 dolazi ove godine

Samsung želi što prije da zaboravi Galaxy Note7. Uređaj je mogao da bude najbolji ikada, ali je završio tako što je kompaniju koštao milijarde dolara gubitka zbog defektnih baterija koje su dovodile do eksplozija telefona.

Tada su se pojavile spekulacije da bi Samsung mogao čak i da ugasi Galaxy Note seriju, ali je kompanija potvrdila da ćemo u 2017. godini vidjeti Samsung Galaxy Note 8 telefon/fablet. Kompanija je održala duoočekivanu konferenciju za novinare na kojoj je otkrila razloge eksplozija Galaxy Note7 telefona, a istraga je pokazala da su se dogodila dva različita problema sa baterijama. Samsung je zatim prikazao nekoiliko mjera sa kojim će se osigurati da se ovako nešto ne ponovi više sa bilo kojim njihovim smartfonom.

Note familija je prije svega poznata po svom velikom okranu sa možda i najboljom rezolucijom i sada već prepoznatljivom S stilskom olovkom. Upravo najviše tračeva se odnosi na pomenutu olovku koja bi prema infomracijama kkoje dolaze iz svijeta bi mogla biti nadograđena i to u vidu zvučnika koji vi prema istim izvorima mtrebao da fuznkcioniše i kada je olovka pohranjena u uređaju ali i kada se nalazi van istog.

Očekuje se da Note 8 dođe sa veličinom ekrana od 5.7inča Quad-HD ili 4K što bi Note 8 učinilo prvim samsungovim 4k pametnim telefonom.

Pretpostavlja se da će debljina biti ispod 8 milimetara, vodootporan. Još jedna prednost bi bila super snažna baterija od 3.500mAh sa mogućnošću brzog punjenja kao i brzog bežičnog punjenja. Sve bi trebao pokretati Andorid 7.0 Nougat, sa unapređenjem svega par mjeseci po izlasku.

Kada je jezgro u pitanju već je poznato da Note serija tradicionalno dolazili u malo jačoj varijanti a takav slučaj bi trebao biti i sada.  Pojedini renderi spominju vertije od 6 pa čak i 8GB RAM memorije budući da bi sve trebao da pokreće Snapdragon 835.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije