Gadgets

Samsung sprema novi telefon koji će biti najjači na svijetu

Samsung sprema novi telefon koji će biti najjači na svijetu
Samsung sprema novi telefon koji će biti najjači na svijetu

Kompanija Samsung trenutno testira dvije verzije Galaxy Note 6 smartphonea.

Ovaj model bi južnokorejski gigant trebalo da predstaviti krajem augusta ili početkom septembra, a on će raditi na novom Androidu N.

Samsung je s mobilnim uređajima iz Galaxy Note serije pokrenuo tržište takozvanih fableta, a mnogi su prije nekoliko godina govorili kako su takvi telefoni preveliki i nezgodni za nošenje u džepovima. Godinama su upravo Galaxy Note modeli bili najpopularniji i najprodavaniji na tržištu, a najvećeg konkurenta dobili su u septembru 2014. kada je Apple predstavio iPhone 6 Plus s 5,5 inčnim ekranom.

Samsung će ove godine predstaviti novu generaciju modela Note, a informacije GSM Arene kažu da trenutno testiraju dva modela Note-a 6 i da će se uskoro odlučiti za model koji će krenuti u proizvodnju.

Oba modela koja trenutno testiraju imaju ekrane dijagonale 5,8 inča rezolucije 2.560 x 1.440 piksela, s tim da jedan model ima klasičan, ravan ekran, dok drugi model ima zakrivljen ekran poput modela iz Edge serije. Ova kompanija prošle godine je predstavila Galaxy Note 5 i S6 Edge+, oba modela imala su 5,7 inčne ekrane (Note je imao ravan, a Edge zakrivljen ekran), ali se čini kako će ove godine promijeniti taktiku i predstaviti samo jedan uređaj s velikim ekranom.

Što se hardvera tiče, možemo očekivati snažan procesor (spominje se novi Samsungov Exynos 8 Octa ili poslednja verzija Snapdragona), čak 6GB RAM-a, 12MP kameru, senzor otisaka prstiju i bateriju kapaciteta 4.000 mAh.

Za čuvanje podataka Samsung će ugraditi 32GB memorije, a biće dostupan i slot za microSD memorijske kartice. S obzirom na to da se predstavljanje ovog telefona očekuje nakon službenog predstavljanja nove verzije Google-ovog operativnog sistema, Galaxy Note 6 će najverovatnije raditi na Android N verziji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije