Gadgets

SmartHalo - uređaj uz koji će svaki bicikl postati pametan (FOTO, VIDEO)

SmartHalo - uređaj uz koji će svaki bicikl postati pametan (FOTO, VIDEO)
SmartHalo - uređaj uz koji će svaki bicikl postati pametan (FOTO, VIDEO)

Aplikacije za bolje praćenje vašeg bicikliranja nisu novost i često se koriste. Ali aplikacije su u potpunosti zavisne o mobilnim telefonima, a nije praktično ni bezbjedno u prometu stalno provjeravati ekran. Slušalice pomažu, ali ni one ne prenesu sve podatke, pogotovo navigaciju puta.

Na Kickstarteru je u toku kampanja za prikupljanjem novčanih sredstava za inovativan uređaj SmartHalo, koji pretvara vaš obični bicikl u pametni bicikl.

SmartHalo je uređaj koji na jednostavan način bojama daje signal gdje treba da skrenete i kojim putem da idete da biste došli na željeni cilj. Uređaj se postavi na upravljač, poveže se Bluetoothom s mobilnim telefonom i bojama vas navodi. Kada treba da skrenete uređaj će upaliti bijelo i zeleno svjetlo da vas obavijesti na koju stranu skrenuti. Ako odete u pogrešnom smjeru, uređaj će upaliti crvenu boju u smjeru unazad. Takođe, svjetlosno će vas obavijestiti ako imate poziv.

Povezana aplikacija na smartphoneu će pratiti klasične podatke o statistici vožnje, prosječnim brzinama, udaljenostima koje ste prošli, te koliko ste kalorija potrošili.

Kada padne mrak uređaj će sam upaliti prednje svjetlo (koje je takođe dio uređaja), a ako siđete s bicikla svjetlo će se automatski ugasiti.

SmartHalo sadrži i alarm koji čuva uređaj od krađe. Proizvođači tvrde da baterija uređaja može trajati do tri sedmice. Kada se pojavi na tržištu u maju 2016. godine, uređaj će koštati 149 dolara. Kampanja je već premašila cilj od 67.000 dolara, jer je već uloženo oko 130.000 dolara, a sredstva se prikupljaju još gotovo mjesec dana. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije