Gadgets

Sony objavio spisak uređaja koji dobijaju Android Nougat

Sony objavio spisak uređaja koji dobijaju Android Nougat
Sony objavio spisak uređaja koji dobijaju Android Nougat

Početkom Decembra 2016. godine, prvi Sonyjevi smartfoni su dobili nadogradnju na Android Nougat (39.2.A.0.327). Riječ je o modelima iz Xperia X serije –Xperia X Performance i Xperia XZ.

To neće biti i jedini telefoni iz Sonyjeve ponude koji će imati priliku dobiti Android Nougat. Prema popisu na Sonyjevim službenim stranicama Nougat se sprema za ukupno 18 modela mobitela i jedan tablet.

Uz navedene modele na popisu se još nalaze i Xperia X Compact, Xperia XA Ultra, Xperia XA Ultra Dual SIM, Xperia XA, Xperia XA Dual SIM, Xperia X, Xperia X Dual SIM, Xperia Z5, Xperia Z5 Dual, Xperia Compact, Xperia Z5 Premium, Xperia Z5 Premium Dual, Xperia Z4 tablet, Xperia Z3+ i Xperia Z3+ Dual.

Sony na svojim stranicama ističe kako će se potruditi da nadogradnja na navedene modele stigne što prije, ali takođe ističe i kako vrijeme dobivanja nadogradnje ne zavisi samo o njima već i o mobilnim operaterima.

Android Nougat donijeće podršku za multi-window mod, bolju automoniju baterije (poboljšana Stamina), ručne postavke u aplikaciji kamera, dok je u početni ekran (Home Screen) integrisan Google Now.

(balkanandroid.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije