Gadgets

Šta usporava moderne telefone (VIDEO)

Šta usporava moderne telefone (VIDEO)
Šta usporava moderne telefone (VIDEO)

Za sada je otkriveno 5.000 različitih aplikacija koje ovaj problem izazivaju namerno Nexus 5, smartfon, mobilni telefon.

Na hiljade aplikacije koje se nalaze na iTunes-u i Google Play Store-u tajno pokreću reklame koje korisnici ne vide, a koje značajno usporavaju rad telefona, otkrilo je najnovije istraživanje.

Istraživanje je takođe otkrilo da jedan odsto svih telefona u Americi ima instaliranu barem jednu aplikaciju sa ovom vrstom prevare. U Evropi i Aziji taj procenat kreće se između dva i tri odsto. Procjenjuje se da oglašivači za ovaj vid reklamiranja plaćaju 850 miliona dolara godišnje, a neke od ovih aplikacija za samo jedan dan mogu da potroše dva gigabajta interneta.

“Korisnici možda vide samo jednu reklamu na ekranu, ali se u pozadini krije još pet do deset njih”, stoji u istraživanju kompanije Forensiq. Neke od ovih aplikacija za svaku reklamu koju prikažu na ekranu pokrenu još pet njih u pozadini.U nekim slučajevima, aplikacija nastavaljaju sa otvaranjem reklama čak i kada korisnik pređe u neku drugu aplikaciju ili je uopšte ne otvori.

Neke od aplikacija sa ovim problemom su Waxing Eyebrows, Celebrity Baby i Vampire Doctor, a sve njih je objavila kompanija Girls Games Only. Mnoge od njih su već banovane sa marketa, a problem sa njihovim uklanjanjem je to što se teže otkrivaju.

(Telegraf)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije