Gadgets

Stiže jeftini "gejmer": Predstavljen Oppo A7

Stiže jeftini "gejmer": Predstavljen Oppo A7
Foto: Twitter | Stiže jeftini "gejmer": Predstavljen Oppo A7

Kineska kompanija Oppo predstavila je svoj novi mobilni telefon - A7, pristupačan uređaj sa baterijom velikog kapaciteta namijenjen ljubiteljima mobilnog gejminga.

Oppo A7 je uređaj sa ekranom dijagonale 6,2 inča i odnosom stranica od 19:9. Odlikuje ga niža rezolucija od 720p.

A7 pokreće Qualcommov Snapdragon 450 čipset. Telefon će se, u zavisnosti od tržišta, prodavati u konfiguracijama sa 4GB RAM-a i 32 ili 64GB prostora za skladištenje podataka. Interna memorija je proširiva pomoću micro SD kartica.

 

Uređaj je opremljen sa dvije pozadinske kamere u kombinacija 13MP + 2MP, kao i jednom selfi kamerom od 16 MP. Prednja kamera podržava AI funkciju i ima posebni Beauty Shot, u rezoluciji od 8MP, koji unapređuje snimanje selfi fotografija.

Kao i većina današnjih pametnih telefona Oppo A7 prati trendove, pa pri vrhu ekarna ima "notch", koji je u ovom slučaju svedenih dimenzija i ima oblik kapljice.

 

Ono što novi Oppo čini gejmerskim telefonom je podršku za HyperBoost, koji predstavlja odgovor na Huaweijevu GPU Turbo tehnologiju.

Kako navode iz Oppo-a, A7 bi kod pojednih igara (Arena of valor, PUBG i FIFA) trebalo da igračima ponudi i do 31 odsto bolje igračko iskustvo, upravo zahvaljujući HyperBoost tehnologiji.

Za dugotrajniju autonomiju uređaja brine se baterija kapaciteta 4.320 mAh.

Kada je softver u pitanju, Oppo A7 koristi operativni sistem ColorOS 5.2, koji je zasnovan na Androidu.

Uređaj će biti dostupan u tri različite boje: Glaring Gold, Glaze Blue i Powder Pink, i to po ceijni od 200 do 270 evra, u zavisnosti od tržišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije