Gadgets

Stiže novi smartfon HTC-a

Stiže novi smartfon HTC-a
Stiže novi smartfon HTC-a

TAJPEJ - Prvi vizuelni prikazi novog smartfona tajvanskog proizvođača HTC, "one M9", pokazuju njegovu nevjerovatnu sličnost sa prethodnikom "one M8".

To treba da bude potvrđeno 1. marta na sajmu MWC (Mobile World Congreš) u Barseloni, gdje će biti predstavljen taj telefon.

Prema specijalizovanom veb sajtu PhoneArena, koji nudi mnoštvo vizuelnih prikaza tog uređaja, on bi trebalo da bude dostupan od aprila po cijeni od 749 evra.

Aluminijumskog dizajna, kojim je, kako mnogi smatraju, u velikoj mjeri inspirisan telefon "ajfon 6", nov telefon HTC-a će prije svega evoluirati u tehnološkom smislu, objavljeno je na veb sajtu metronews.

HTC će, kako se pretpostavlja, ostati vjeran firmi Kvalkom i koristiti jedan od njenih osmojezgarnih procesora od dva gigaherca i podržanih sa tri gigabajta RAM memorije.

Sistem za snimanje fotografija bi trebalo da dostigne 20 megapiksela, a prednja kamera da bude ograničena na 4 megapiksela.

Telefon, koji će se isporučivati s operativnim sistemom "android 5 lollipop", trebalo bi da ima ekran od pet inča, 1080 piksela.

Prema nekim glasinama, na tržište će biti lansiran i "one M9 plus" s ekranom od 5,2 inča rezolucije "quad HD".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije