Gadgets

Sve popularniji gedžeti za njegu kože

Sve popularniji gedžeti za njegu kože
Foto: Ilustracija | Sve popularniji gedžeti za njegu kože

Kozmetičke kuće i proizvođači elektronike razvijaju nove tehnološke "gedžete" za njegu kože koji sve više pronalaze mjesto na tržištu.

Kim Na-jul (38), PR menadžerka u Seulu kaže da je poslije višegodišnje upotrebe tradicionalnih kozmetičkih proizvoda za negu lica odlučila da proba najnoviju lasersku tehnologiju.

Ona je jedna je od mnogih potrošača koji se sve više okreću najnovijim gedžetima za njegu kože kod kuće, a koji se kreću od masažera do aparata za tretmane kože LED zracima i generatorima kiseonika.

Jedna od vodećih kozmetičkih kuća L'Oreal pokrenula je napredni sistem nege kože namijenjen Korejkama za koje se zna da imaju intenzivu praksu njege kože, prenosi južnokorejska agencija Jonhap.

Od tada su globalni proizvođači električnih proizvoda uključujući Philips, Panasonic i Toshiba, kao i najveće dvije južnokorejske kozmetičke firme, pokrenuli različite gedžete za njegu kože.

Kako se navodi, "tehnički potkovani" potrošaci su više voljni da koriste ove inovativne proizvode za njegu kože.

Prema P&S agenciji za istraživanje tržišta, svjetsko tržište kozmetičkih aparata vjerovatno će porasti sa 27,8 milijardi dolara prošle godine na 94,3 milijarde dolara do 2023. godine.

"Predstavljanje novih kozmetičkih proizvoda, povećana upotreba električnih kozmetičkih aparata i tendencija potrošača ka lakoj upotrebi kozmetičkih proizvoda kod kuće neki su od glavnih trendova primetnih na svjetskom kozmetičkom tržištu", navode istraživači iz Njujorka.

Kako kažu, sve veća rasprostranjenost kožnih bolesti, rastuća sve starija populacija, sve veći hormonalni disbalans i veći raspoloživi dohodak neki su od glavnih faktora koji doprinose porastu globalnog tržišta kozmetičkih proizvoda.

Imajući u vidu potencijale tržišta, južnokorejski tehnološki giganti započeli su razvoj nove tehnologije u službi ljepote.

Tako je LG Electronics pokrenuo liniju kozmetičkih aparata čija je cijena od 200 do 700 dolara među kojima je i Derma LED maska koja koristi svjetleće diode visoke frekvencije i mikrostruje za poboljšanje zategnutosti kože, kao i losion koji čisti kožu deset puta bolje od konvencionalnih metoda.

"Ideja kućnog salona ljepote rođena je sa vizijom o primjeni vještačke inteligencije i tehnologije velikog prenosa podataka na tržištu", kaže Seo Jung-džae, iz kompanije LG Electronics.

Samsung, najveći svjetski proizvođač pametnih telefona, osmislio je dva aparata S-Skin i Lumini koji analiziraju kožu korisnika i nude rješenja za svaki njihov problem. Lumini je prenosivi aparat koji provjerava vašu kožu kako bi identirikovao i spriječio kožbe probleme.

Ovi aparati mogu da skeniraju kožu i odrede koliko je ona suva, sklona masnoći, alergijama, borama i slično.

Oba aparata šalju korisnicima informaciju na odgovarajuću aplikaciju smartfona koja će ponuditi rješenja, proizvode i čak preporučiti dermatologe sa kojima mogu da četuju u okviru aplikacije.

I dok neki gedžeti obećavaju "instant" ili "dramatičan" efekat na kožu, dermatolozi upozoravaju da je potreban oprez pri primjeni proizvoda koji koriste laserske ili svjetlosne zrake jer mogu da naškode koži ako se ne koriste ispravno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije