Gadgets

Tinejdžeri najviše vole ovaj telefon

Tinejdžeri najviše vole ovaj telefon
Tinejdžeri najviše vole ovaj telefon

Istraživanje u kojem je učestvovalo 10 hiljada tinejdžera iz SAD pokazalo je da velika većina njih obožava telefone kompanije Apple.

U posljednjih nekoliko godina tinejdžeri su često mijenjali mišljenje u vezi sa društvenim mrežama koje najčešće koriste.

Prvo je to bio Facebook, ali kada su na "Fejs" stigli njihovi roditelji, tetke pa čak i babe i dede, prebacili su se na Instagram, dok je velikom broju njih sada najzanimljiviji Snapchat.

Ali, kada je riječ o pametnim telefonima, većina mladih već dugo ne mijenja mišljenje da im je najdraži iPhone.

Istraživanje koje kompanija Piper Jaffray sprovodi na svakih pola godine pokazalo je da je u oktobru čak 79 odsto tinejdžera izjavilo da će sljedeći telefon koji kupe biti iPhone.

Poređenja radi, u aprilu je ta brojka iznosila 75 odsto, a prije šest mjeseci 69 odsto ispitanih tinejdžera već je imalo iPhone.

Što se ukupnog stanja na tržištu pametnih telefona u SAD tiče, tu je, kao i na svim ostalim tržištima, dominantan Android koji, prema Cnetu, drži više od 65 odsto tržišta (iako neka predviđanja govore kako je udeo Androida oko 53 odsto).

Kada su u pitanju društvene mreže, istraživanje je pokazalo dalji pad popularnosti Facebooka i Twittera među tinejdžerima. Većina njih kao privatni servis za komunikaciju danas koristi Snapchat, dok je najpopularniji javni servis Instagram.

(Zimo.dnevnik.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije