Gadgets

Ulaz za slušalice uskoro neće postojati

Ulaz za slušalice uskoro neće postojati
Ulaz za slušalice uskoro neće postojati

Proizvođači pametnih mobilnih telefona, odlučili su da potpuno uklone standardni ulaz za slušalice od 3.5mm.

Da, dobro ste pročitali, izgleda da ćete uskoro morati da kupite nove slušalice, jer se telefoni za 3,5 mm ulazima više neće proizvoditi. Proizvođači pametnih mobilnih telefona odlučili su da ovakve ulaze zamijene sa USB-C ulazima, preko kojih će moći da povezuju svoje slušalice i druge muzičke uređaje, kao što su zvučnici.

Kompanije koje prve žele da načine ovakav korak su Intel i Apple, ali koji je razlog ove promjene. Do sada je standardni priključak bio idealno rješenje i svi modelu slišalica mogli su da rade preko ovog ulaza? Zbog čeka se to sada mijenja?

Proizvođači telefona kažu da se na ovaj način funkcija slušalica može dodatno povećati. Preko ovog ulaza, prenos informacija je mnogo veći, pa bismo u budućnosti mogli da imamo slušalice koje, pored puštanja muzike, mogu da prikazuju i druge informacije, kao što su vijesti ili nešto slično. Takođe, one mogu pratiti i vap fitnes režim, što bi bilo od velike koristi, jer veliki broj ljudi sluša muziku dok trči i trenira.

Druga veoma bitna stavka je kvalitet zvuka. Zahvaljujući USB-C ulazu, zvuk vaših slušalica će biti mnogo bolji i kvalitetniji, a pozadinski šumovi će moći maksimalno da se smanje.

Vidjećemo da li će svi proizvođači telefona podleći ovom trendu i da li će zaista ovo biti bolji način za slušanje muzike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije