Gadgets

Xiaomi predstavio nove jeftine tablete

Xiaomi predstavio nove jeftine tablete
Xiaomi predstavio nove jeftine tablete

PEKING - Xiaomi je na svom događaju u Pekingu predstavio dva nova proizvoda: treću generaciju Redmi Note smartphonea i Mi Pad 2 tablet.

Redmi Note 3 smartphone ima metalno kućište zaobljenih ivica i dostupan je u tri boje: srebrnoj, zlatnoj i tamno-sivoj. Dolazi sa 5,5-inčnim ekranom rezolucije 1080p, a pogoni ga Xiaomijev MIUI 7 operativni sistem baziran na Androidu. Tu je i MediaTek Helio X10 procesor, 13-megapikselna stražnja kamera i selfie kamera od 5 megapiksela.

Uređaj je dostupan u dvije verzije: ona sa 2GB RAM-a i 16GB internog prostora za pohranu podataka košta 140 dolara, dok verzija sa 3GB RAM-a i 32GB internog prostora košta 172 dolara. Obje verzije uređaja imaju bateriju od 4000mAh i skener otiska prsta.

Mi Pad 2 je 7,9-inčni tablet koji je zadržao veličinu ekrana svog prethodnika, ali je u odnosu na njega ipak tanji i lakši: debljine je 6,95mm i težine 322 grama. Novi Xiaomijev tablet dolazi sa četverojezgrenim Intel Atom procesorom na 2,24GHz, 2GB RAM-a i baterijom od 6190mAh sa podrškom sa brzo punjenje. Iz kompanije tvrde da korisnici mogu očekivati i do 12 i po sati rada (čitanja ili gledanja videa) po jednom punjenju.

Mi Pad 2 ima ekran rezolucije 2048×1536 piksela, prednju kameru od 5 megapiksela i stražnju od 8 megapiksela. Model koji dolazi sa 16GB internog prostora košta 156 dolara, dok onaj sa 64GB prostora košta 203 dolara. Dostupan je u šampanj-zlatnoj i tamno-sivoj boji.

Krajem decembra Xiaomi planira predstaviti i Mi Pad 2 sa Windows 10 OS-om, pored ovog koji radi na MIUI 7 OS-u.

Oba uređaja bit će dostupna za prodaju od 27. novembra u Kini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije