Gadgets

Xiaomi želi Qualcomm 3D Fingerprint tehnologiju

Xiaomi želi Qualcomm 3D Fingerprint tehnologiju
Xiaomi želi Qualcomm 3D Fingerprint tehnologiju

Iako je Xiaomi nedavno objavio svoj Mi 4c telefon, koji predstavlja veoma moćan telefon za nešto više od 200 dolara u Kini, veliki broj potrošača već očekuje Xiaomi-jev predstojeći flagship uređaj, koji bi mogao da se zove Xiaomi Mi 5.

Prema prethodnim glasinama, ovo će biti prvi telefon koji će koristiti Qualcomm predstojeći high-end Snapdragon 820 čipset, i trebalo bi da bude objavljen do kraja godine. Prema najnovijem izvoru iz Kine, Xiaomi Mi 5 će biti prvi smartfon koji koristi Qualcomm-ovu ultrazvučnu tehnologiju prepoznavanja otiska prsta, koja je podržana od strane Snapdragon 820 čipseta.

U martu, kada je Qualcomm najavio novu tehnologiju čitanja otiska prsta, naveo je da ultrazvučni senzori neće samo poboljšati preciznost, već će takođe eliminisati potrebu za kapacitivnim senzorima.

Qualcomm je ovu tehnologiju brendirao kao Snapdragon Sense ID 3D Fingerprint. U suštini, Qualcomm-ova ultrazvučna tehnologija prepoznavanja otiska prsta pravi 3D mapu korisnika, zajedno sa svim mikro-neravninama njegovog prsta. Qualcomm navodi da ovoj tehnologiji neće smetati čak iako korisnici imaju mokre ili prljave prste, za razliku od aktuelnih skenera koji imaju poteškoće pod takvim uslovima.

Ono što je interesantno kod ove nove tehnologije je da ultrazvučni senzor može da prepozna otisak prsta kroz različite materijale, kao što su: staklo, metal i plastika. Ovo znači da ovoj tehnologiji nije neophodan kapacitivni senzor, koji je postavljen na spoljašnjem djelu telefona, i umjesto toga će proizvođači moći da ubace senzor iza samog displeja, što bi moglo da poboljša ukupnu ergonomiju telefona. Još uvijek nije poznato da li će Xiaomi upotrebiti Snapdragon 3D Fingerprint tehnologiju, ali možemo očekivati prve informacije o uređaju tokom narednih nedjelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije