Gadgets

Za odricanje od pametnog telefona nude 100.000 dolara

Za odricanje od pametnog telefona nude 100.000 dolara
Foto: Ilustracija | Za odricanje od pametnog telefona nude 100.000 dolara

Kompanija "Vitaminwater" nudi nagradu od 100.000 dolara osobi koja će se odreći pametnih telefona i tableta na godinu dana.

Ova kompanija, koja je u vlasništvu "Coca-Cole", smatra da je odricanje od ovih uređaja veliki izazov za modernog čovjeka u današnjem vremenu.

Pravila ovog takmičenja nalažu da zainteresovani takmičari na Twitter nalogu ili na Instagramu objave fotografiju s heštegom #nophoneforayear i #contest i na taj način će pristupiti velikom globalnom izazovu.

Odabrana osoba će morati da potpiše ugovor po kojem će se odreći korištenja pametnih telefona i tableta cijelih 365 dana.

Izazov zasad zvuči jednostavno, međutim da bi neko bio odabran za takmičenje potrebno je da ubijedi čelnike ove kompanije da su upravo oni ti koji treba da budu odabrani, a to će uraditi sa što kreativnijom fotografijom.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti na takmičenje do 8. januara, a kompanija će objaviti imena takmičara 22. januara.

Iz kompanije su istakli da će odabrani takmičar imati pravo na korištenje mobilnog telefona s tehnologijom iz 1996. godine te da će na taj način zadržati svakodnevnu komunikaciju.

"Smatramo da ljudima nanosi veliku štetu svakodnevno gledanje u pametni telefon i ovo može biti prilika za pojedinca da učini svoje vrijeme mnogo kvalitetnijim", rekla je menadžerka kompanije Natalia Suarez. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije