Gadgets

Zaboravite na vage koje samo mjere – ovo je Nokia Body Cardio

Zaboravite na vage koje samo mjere – ovo je Nokia Body Cardio
Foto: N.N. | Zaboravite na vage koje samo mjere – ovo je Nokia Body Cardio

Ovo je prva i jedina pametna vaga koja će se brinuti i o vašem kardiovaskularnom sistemu, što je potvrđeno i od strane ljekara, a pruža i neke druge mogućnosti. Vrlo praktična, a što je najvažnije – testirana i odobrena. Nas je ostavila bez teksta.

Kompanija Withings je oduvijek bila poznata po proizvodnji pametnih i korisnih uređaja koje vrijedi imati u svom domu. Tu kompaniju je nedavno kupila Nokia, a mi smo dobili najnoviji model vage kako bismo je testirali. Od samog početka nam je bilo jasno da nije riječ o običnoj vagi. Ovo je nešto mnogo više od toga.

Mnogo je onih koji mrze da stanu na vagu, upravo jer ne vole da se suočavaju sa bolnom istinom i eventualnih par kilograma viška. Sa druge strane, neki su u stanju da svakog dana prate svoj napredak u dostizanju željenih rezultata. Međutim, težina nije jedini bitan faktor u celoj priči, jer je jako bitno uzeti u obzir i odnos mišića i masti. U ekstremnim slučajevima se može dogoditi da trčanjem izgubimo više mišića nego masti.

Zašto je ova vaga jedinstvena?

Ona je više od pukog mjerenja težine

Body Cardio vaga ja sjajna. Daje izuzetno precizne podatke (mjeri sa preciznošću do 0,9 g), a posjeduje i druge funkcije koje prethodna generacija ovog uređaja nije imala. Pored težine, daje podatke o masnoći, procentu vode u organizmu, mišićnoj i koštanoj masi, pulsu, BMI-ju, kao i o stanju kardiovaskularnog sistema. Kao što rekosmo, sjajna je!

U kombinaciji sa Apple Watch-om, ova vaga je pun pogodak. Apple Watch će vam služiti kao pravi motivator, a vaga će vam pomoći da još bolje pratite promjene kroz koje vaše tijelo prolazi. Svaki put kada stanete na vagu, pred vama će jasno biti prikazan grafikon na kom će biti zabilježene sve promjene u vašoj težini, nivou masti, kao i mišićnoj masi. Svim tim podacima možete pristupiti preko aplikacije, ali i putem interneta sa svog računara i obe metode odlično funkcionišu.

Uređaj zapravo kontroliše vaše krvne sudove i može da izmjeri brzinu protoka krvi u vašem organizmu na bazi određenih vibracija. Na taj način dobijate savršeni prikaz stanja vašeg krvnog pritiska, arterija i sveopšteg zdravlja vašeg kardiovaskularnog sistema. Kako je nauka daleko dogurala!

(imagazin)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije