Gadgets

Zašto OnePlus 6 nema opciju bežičnog punjenja?

Zašto OnePlus 6 nema opciju bežičnog punjenja?
Foto: N.N. | Zašto OnePlus 6 nema opciju bežičnog punjenja?

OnePlus 6 je bez sumnje odličan premijum telefon, ali ni u kom slučaju ne predstavlja perfektan uređaj. Jedna od funkcija koje nedostaju najnovijem premijum modelu kineske kompanije, a čiji nedostatak su svi primijetili, jeste mogućnost punjenja telefona bežično.

OnePlus 6 nema opciju bežičnog punjenja iako je poleđina uređaja kreirana od staklenog materijala, koji je perfektan za implementaciju ove opcije punjenja. Međutim, OnePlus je odlučio da ovu mogućnost izostavi sa novog telefona.

Kada je upitan za razlog ovakve odluke, OnePlus zvaničnik je istakao da kompanija nije osećala potrebu da je opcija bežičnog punjenja podobna za OnePlus 6, tako da je odlučeno da ovo ne bude implementirano u novi telefon.

Odgovor vjerovatno neće zadovoljiti svakoga, ali ovome bi svakako trebalo dodati i to da je na odluku kompanije da ne implementira opciju bežičnog punjenja sigurno imalo uticaja i to što bi ova funkcija značajno povećala cijenu uređaja i smanjila marginu profita.

S druge strane OnePlus-ov Dash Charge je prilično brz kada je u pitanju punjenje, tako da OnePlus 6 vlasnici vjerovatno neće osjećati potrebu zas dodatnom opcijom punjenja telefona.

(NN/benchmark)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije