Hardware

Apple je i dalje prvi proizvođač računara na svijetu

Apple je i dalje prvi proizvođač računara na svijetu
Apple je i dalje prvi proizvođač računara na svijetu

Tržište računara trpi pad koji izgleda niko ne može da zaustavi, pa čak ni Apple, uprkos činjenici da je ova kompanija ostala najjači proizvođač računara u pogledu broja isporučenih jedinica i u prvom tromesečju 2016. godine.

Iako Apple održava vođstvo, kompanija je pretrpjela pad isporuka, poručuje analitičarska kompanija Canalys, koji nije manji od 17 posto u odnosu na isti period prošle godine. Isporuke računara su u prvom tromesečju ove godine bile 101 milion jedinica, što je pad od 13 posto u odnosu na isti period prošle godine, a Canalys poručuje da se isporuke nalaze na najnižoj tački još od 2011. godine.

Izgleda da ništa ne može da zaustavi pad isporuka računara, a Canalys kaže da je Lenovo, koji se nalazi na drugom mjestu, isporučio 25.000 jedinica manje nego Apple, uz takođe značajan pad. Kina je jedno od tržišta na kojem je Lenovo zabilježio najveći pad. Vrijedno je napomenuti da u ovoj tabeli Canalys računa desktop računare, laptopove, 2 u 1 uređaje i tablete. Na trećem mjestu se nalazi HP, četvrti je Dell a peti Samsung.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije