Hardware

Apple nije nastao u garaži?

Apple nije nastao u garaži?
Apple nije nastao u garaži?

Svi već znaju priču o tome kako su Steve Jobs i Steve Wozniak u jednoj garaži u Kaliforniji započeli svoj trnovit put prema zvijezdama.

Priča o teškim počecima Applea, u centru koje se uvijek spominje ta garaža, kruži svijetom već godinama i u nju je malo ko sumnjao, piše Index.hr.

Navodno su u toj garaži Jobs i Wozniak napravili prvih 50 kompjutera, ali, čini se da popularna priča o Appleu nije baš sasvim istinita.

"Ta garaža je mit. Nismo tamo pravili kompujutre, niti planirali naše proizvode. Nismo ih tamo ni sastavljali. Garaža ustvari nije imala neku bitniju namjenu, osim što je bila prostor za druženje u kojem smo se osjećali kao kod kuće", rekao je Wozniak je u nedavnom intervjuu za Bloomberg Businessweek.

"Nismo imali novca. A kad nemaš novca ne možeš raditi kod kuće", objasnio je Wozniak i tako srušio inspirativnu priču o poznatoj garaži za koju su mnogi vjerovali da je baš u njoj svoj put prema uspjehu započela jedna od najvećih kompanija današnjice.

A ako je suditi prema onome što tvrdi Wozniak, Apple je "rođen" na jednom sasvim drugom mjestu: "Posao je ustvari odrađen u mom odjeljenju u kompaniji Hewlett-Packard u Cupertinu. Bilo je to nevjerojatno vrijeme, samo pet godina prije nego što sam napravio prvi Apple kompjuter, 1975. A već iduće ljeto napravio sam Apple II".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije