Hardware

Asus predstavio 25-inčni MX25AQ frejmles monitor

Asus predstavio 25-inčni MX25AQ frejmles monitor
Asus predstavio 25-inčni MX25AQ frejmles monitor

Asus je predstavio novi monitor

Riječ je o 25-inčnom modelu naziva MX25AQ koga između ostalog karakteriše i frameless dizajn zbog čega se čini kako okvir oko ekrana uopšte ne postoji. Ali, okvir je ipak tu, ali u debljini od jednog milimetra.

MX25AQ dolazi s AH-IPS LED ekranom rezolucije 2.560 x 1.440 piksela, omjerom stranica 16:9, kontrastom (ASCR) od 100.000.000:1 i osvjetljenjem od 300 cd/m2. Odziv ekrana iznosi 5 ms (GtG), a vidljivi ugao 178 stepeni horizontalno i vertikalno. Ekran pokriva 100% sRGB spektra i može prikazati 16,7 miliona boja.

Nadalje Asus je ovaj model opremio sa dva stereo zvučnika (3W) te podrškom za SonicMaster (Asus) i ICEpower (Bang & Olufsen) audio tehnologije. Što se tiče postavki zvuka Asus je pripremio i četiri različita moda – Gaming, Movie, Music i User mode.

Sve portove Asus je postavio sa zadnje strane monitora. Tu se nalaze tri HDMI porta pune veličine od kojih jedan podržava i MHL 2.0, jedan DisplayPort (1.2) te jedan 3,5-milimetarski audio port za slušalice.

Nažalost trenutno nije poznato kada dotični monitor stiže u prodaju i po kojoj cijeni. Detaljnije specifikacije dostupne su na službenim stranicama proizvođača.

(NN, bug.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije