Hardware

Attack X3: Kugarova nova mehanička tastatura

Attack X3: Kugarova nova mehanička tastatura
Attack X3: Kugarova nova mehanička tastatura

Prije svega nekoliko godina entuzijasti koji su poželjeli mehaničku tastatru morali su se zadovoljiti sa svega nekoliko modela, pod uslovom da ih pronađu.

Sada je stvar potpuno drugačija. Mehaničku tastaturu nude mnogi, a neki proizvođači prodaju i po par različitih modela. Jedan takav proizvođač je Cougar koji je upravo predstavio svoju novo mehaničku tastaturu –Attack X3.

Attack X3 je mehanička tastatura namijenjena igračima koji vole jednostavnost, a umjesto dodatnih funkcija zanimaju ih izdržljivost i kvalitet. Kako bi zadovoljio potrebe takvih igrača Cougar je ovu tastaturu „izgradio“ na aluminijskom okviru, na nju nabacio masku od brušenog aluminijuma, te iskoristio provjerene Cherry MX prekidače. Potencijalni kupci na izbor će dobiti četiri tipa prekidača – plave, smeđe, crvene i crne – od kojih svaki nudi različiti taktilni i zvučni feedback.

Tastatura se može pohvaliti odazivom od svega jedne milisekunde (1.000 Hz polling rate) te N-key rolloveromšto znači da se svaka tipka skenira individualno, pa problema s pritiskanjem više tipki istovremeno neće biti. Iako nema dodatne makro tipke, tastatura nudi programabilne F tipke, te nekoliko multimedijalnih tipki. Zbog ovog ima i nešto manje dimenzije od uobičajenih „gejmerskih“ tastatura.

Attack X3 će se u slobodnoj prodaji naći početkom iduće godine, a moći ćemo je kupiti za nemalih 120 američkih dolara. Više informacija dostupno je na službenim web-stranicama.

(NN, bug.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije