Hardware

Cubi N, mini računar s Braswellom i 4K podrškom

Cubi N, mini računar s Braswellom i 4K podrškom
Cubi N, mini računar s Braswellom i 4K podrškom

Početak i kraj 2015. godine MSI je odlučio obilježiti s mini računarima. Krajem marta stigla je nova Cubi serija pogonjena Broadwell procesorima, a sada krajem oktobra stiže i Cubi N model kojeg pogoni novija Braswell serija procesora.

Novi model pokreće Intelov Celeron N3150 procesor i opremljen je sa startnih 4 GB DDR3L memorije. Korisnici kojima je potrebna veća količina memorije Cubi N model mogu nadograditi do maksimalno 8 GB RAM-a.

Što se tiče prostora za pohranu podataka MSI je omogućio ugradnju jednog mSATA SSD-a i jednog 2,5-inčnog HDD ili SSD uređaja. Dok originalni model nije imao ugrađeni čitač memorijskih kartica, novi Cubi N ga ima.

Novi Cubi N podržava i 4K rezoluciju, što ga čini dobrim izborom za HTPCNovi Cubi N podržava i 4K rezoluciju, što ga čini dobrim izborom za HTPCMSI je dodao i pokoji USB port više, pa je tako sada korisnicima na raspolaganju ukupno četiri USB 3.1 porta od čega se jedan može koristiti i za brzo punjenje mobilnih uređaja. Od video izlaza na raspolaganju je po jedan HDMI i D-Sub video izlaz. Za potrebe spajanja mini računara na mrežu tu je standardni Gigabitni LAN port.

Uz mini računar u standardnom paketu dolazi podrška za Wi-Fi (802.11ac), dok je podrška za Bluetooth ponuđena tek kao opcija. Proizvođač navodi kako je njihov Cubi N idealan za slaganje HTPC sistem, jer se pored fanless dizajna (sistem hlađenja bez ventilatora) odlikuje i podrškom za 4K rezoluciju.

Prema najavama MSI Cubi N mini računar u trgovine stiže do kraja ovog mjeseca, po još nepoznatoj cijeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije