Hardware

Dokument pokazuje koliko se Apple plašio Androida

Dokument pokazuje koliko se Apple plašio Androida
Dokument pokazuje koliko se Apple plašio Androida

PARIZ - Interni Appleov dokument, koji je Samsung koristio na suđenju između ove dvije kompanije, pokazuje da su pojedine osobe iz Kupertina bile uplašene da će prodaja iPhonea opasti zbog toga što konkurencija predstavlja bolji hardver i servise.

Dokument, koji je napisao Appleov tim zadužen za prodaju, i koji nikada nije trebalo da bude javan, otkriva da je Apple brinuo da će opasti prodaja iPhonea, objavio je B92.

Pogledajte šta sve otkriva dio dokumenta koji je prezentovan tokom suđenja:

- Apple interno priznaje da konkurentski hardver i Googleov Android eko sistem počinju da sustižu iPhone.

- Najveći rast prodaje na polju smartfona vidljiv je u segmentu uređaja sa velikim ekranima i onih jefitnih, dok segment unutar se nalazi Apple – mali i skupi, gubi kupce.

- Iako je Apple poznat po svom specifičnom marketingu, i dalje ga nadmašuje konkurencija po novcu izdvojenom za reklamiranjem, posebno Samsung. Dokument ističe da konkurencija troši „enormnu“ količinu novca na reklamiranje kako bi se što bolje pozicionirala na tržištu.

- Apple je bio toliko nezadovoljan svojim reklamama da je početkom 2013. godine razmišljao da promjeni svoju marketinšku agenciju sa kojom posluje od 2013. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije