Hardware

HP predstavio novi OMEN hardver za gejmere

HP predstavio novi OMEN hardver za gejmere
Foto: Ilustracija | HP predstavio novi OMEN hardver za gejmere

Na upravo otvorenom Sajmu interaktivnih igara i zabave GAMESCOM u Njemačkoj, kompanija HP je predstavila svoj potpuno novi OMEN hardver, kao i mobilne softverske inovacije namijenjene gejmerskim entuzijastima.

Jedna od ključnih inovacija koja je imala svoju premijeru na pomenutom sajmu je i OMEN Obelisk, inače jedan od prvih sistema sa NVIDIA® GeForce® RTX 20 serijom grafičkih kartica, koji gejmerima omogućava pristup najboljoj svjetskoj gejming arhitekturi. 

Pored toga, HP je predstavio nove opcije na slušalicama OMEN Mindframe – prvim slušalicama na svijetu sa aktivnom tehnologijom hlađenja jastučića za uši – koje pružaju dodatni komfor uz poboljšanje zvuka, kako za takmičarsku igru, tako i za striming. 

"HP je fokusiran na pružanje jedinstvenog iskustva koje predstavlja gorivo za budućnost gejminga i omogućava gejmerskoj zajednici da se pokaže u najboljem svjetlu“, izjavila je En-Sofi Hadberg, direktor Personalnih Sistema za indivirualne korisnike, EMEA, HP Inc, i dodala: 

"Integracija novih NVIDIA® GPU-a i udruživanje sa HyperX®-om kako bi se dobila memorija visokih performansi za naš OMEN Obelisk i buduće desktop računare, demonstrira našu posvećenost izgradnji ekosistema svjetske klase koji se sastoji od najboljih gejming rješenja na svijetu".

OMEN Obelisk je namijenjen "uradi sam" pojedincima koji tradicionalno neće ni razmatrati već sklopljene mašine. Skoro dvije trećine naprednih gejmera kupuje uređaje koji se lako nadograđuju. Čak 52 odsto bira desktop PC, dok 12 odsto ukupnog broja naprednih gejmera odlučuje da samostalno sastavlja računar umjesto da kupi gotova rješenja.

Imajući sve to u vidu, samo neke od najznačajnijih karakteristika novog OMEN Obeliska su elegantno i prefinjeno crno kućište, koje podržava microATX format, omogućava pristup unutrašnjosti uređaja, kao i uklanjanje do dva 3,5-inčna diska bez upotrebe alata. Podržava grafičke karte punih dimenzija, a ima i prostor za standardizovano ATX napajanje. 

Tu je i korišćenje OMEN Game Stream kako bi se iskoristila snaga OMEN Obeliska i igrale igre na velikom TV-u preko podržanog uređaja. 

Takođe, bićete opčinjeni fantastičnim vizuelnim efektima koje donosi NVIDIA® GeForce® RTX 2080, bazirana na potpuno novoj NVIDIA® Turing™ arhitekturi koja pruža nevjerovatne nove nivoe realističnosti, brzine i sveobuhvatnog iskustva u igrama. Sa druge strane, HyperX® donosi RAM memoriju koju gejmeri koriste i vjeruju joj već godinama, i kada su u pitanju zahtevni naslovi, izvršavanje zadataka i multitasking. 

OMEN Obelisk Desktop se očekuje da budu dostupan u EMEA regiji u septembru po početnoj cijeni od 899 evra. OMEN Game Stream for Android se očekuje da bude dostupan kasnije ove godine besplatno putem Google Play prodavnice, dok OMEN by Mindframe Headset se očekuje da budu dostupan u EMEA regiji u oktobru po cijeni od 199,99 evra.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije