Hardware

Intel tvrdi: Većini ne treba grafička kartica

Intel tvrdi: Većini ne treba grafička kartica
Intel tvrdi: Većini ne treba grafička kartica

U kompaniji Intel tvrde da povremenim ili mejnstrim gejmerima više ne treba diskretna grafička kartica, jer ju je integrisana grafika gotovo sustigla za većinu stvari.

Ovo je na J.P. Morgan forumu rekao Gregori Brajant potpredsednik Intelove desktop klijent platforme, poručivši da integrisane grafike postaju sve moćnije svakog dana. On je rekao da u Intelovim čipovima integrisani grafički procesori najvišeg nivoa, nazvani Iris i Iris Pro, mogu da nadmaše 80 posto diskretnih grafičkih čipova.

Brajant je rekao da je Intelova grafika 30 puta bolja nego što je to bila pre pet godina. Integrisana grafika koja se nalazi unutar Intelovih najnovijih čipova nazvanih Skylake može da rukuje sa tri 4K monitora istovremeno, dodaje Brajant. Međutim, on misli da je Intel uradio slab posao kada je u pitanju objašnjavanje prednosti integrisanih grafika. Iako bi ovo možda i moglo da bude istina, i dalje vam je potrebna diskretna grafička kartica kompanija Nvidia ili AMD za igre kao što je Crysis, ili za predstojeću VR revoluciju.

(NN, benchmark)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije