Hardware

Najbrže prodavana konzola u istoriji SAD

Najbrže prodavana konzola u istoriji SAD
Foto: Screenshot | Najbrže prodavana konzola u istoriji SAD

Nova Nintendova prenosna konzola, Switch, je za samo deset mjeseci uspjela da dostigne status najbrže prodavane konzole u istoriji SAD, čime je sa trona smakla konzolu iste kompanije – Nintendo Wii.

Nintendo Switch je, prema pocjenama kompanije, tokom prethodnog perioda na jednom od najvećih tržišta prodat u oko 4.8 miliona primjeraka, dok je prethodni rekorder, Wii, za isto vrijeme prodat u oko 4 miliona jedinica.

Sjedinjene Države u ovom slučaju čine prostor na kome se nalazi gotovo polovina ukupno prodatih konzola, pošto je početkom decembra objavljeno da su Switch uređaji širom svijeta prodati u preko 10 miliona primjeraka.

Predsjednik Nintendo of America, čuveni Redži Fils-Ejm je izjavio da je prezadovoljan uspjehom nove konzole kao i da nas “očekuju zabavna iznenađenja tokom 2018. godine”, pošto je većina svoju konzolu dobila za praznike.

Još je otkrivena i statistika koliki procenat vlasnika Switch konzola posjeduje odrđenu igru, tako Super Mario Odyssey poseduje 60% korisnika, a kod 55% se nalazi Zelda: Breath of the Wild, koja je pokupila brojne nagrade za igru godine. Dalje na listi se nalaze Mario Kart 8 Deluxe, kod 50% vlasnika, i Splatoon 2, kod 20%.

(play.co.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije