Hardware

Novi Razer Blade, lakši i snažniji od svog prethodnika

Novi Razer Blade, lakši i snažniji od svog prethodnika
Novi Razer Blade, lakši i snažniji od svog prethodnika

Razer je najavio novu generaciju svojeg Razer Blade laptopa namijenjenog igračima.

Riječ je o kompaktnom i laganom računaru koji dolazi s 14-inčnim IGZO QHD+ ekranom, Intelovim četverojezgrenim Core i7 procesorom najnovije šeste generacije, dediciranom Nvidijinom GeForce GTX 970M grafičkom karticom s 6 GB GDDR5 memorije.

Tu je i 16 GB dvokanalne DDR4 memorije i SSD PCIe M.2 disk do 512 GB. Za brzu mrežnu povezivost brine se Killer Wireless-AC modul. Razer je u ovaj laptop uključio i svoju Chroma tastaturu s pozadinskim osvjetljenjem koja korisnicima omogućava odabir između 16,8 miliona različitih boja.

Od priključaka su dostupni USB Type-C (kroz njega i Thunderbold 3), DisplayPort priključak, HDMI 1.4b priključak te tri USB 3.0 priključka.

Na kraju spomenimo opciju Razer Core koja omogućava da se preko jednog kabla na laptop priključi vanjska grafička kartica, još četiri USB 3.0 priključka te jedan Ethernet priključak.

Sam laptop s aluminijskim kućištem ima debljinu od 18 milimetara te težinu od 1,92 kilograma.

Na tržištu bi se trebao pojaviti u aprilu po cijeni 1999 $ za model s SSD diskom od 256 GB te 2199 $ za model s SSD diskom od 512 GB. Prethodna generacija Razer Blade laptopa s QHD+ ekranom imala je cijenu od 2399 $.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije