Hardware

"Osmica" nije povećala prodaju računara, šta će uraditi Windows 10?

"Osmica" nije povećala prodaju računara, šta će uraditi Windows 10?
"Osmica" nije povećala prodaju računara, šta će uraditi Windows 10?

Svaki put kada izađe nova verzija Windowsa, proizvođači računara širom svijeta očekuju povećanje prodaje, jer vjeruju da će većina korisnika gledati u novi hardver kako bi iskoristili najviše od novog operativnog sistema.

I kao što to obično biva, svi proizvođači priželjkuju bolju prodaju u prvom tromjesečju nakon objave Windowsa 10 pa je lako zaključiti zašto se novi operativni sistem tako željno iščekuje.

Brokerska kuća "Morgan Stanley", u napomeni investitorima poručila je da će Windows 10 povećati prodaju računara, objašnjavajući da se očekuje rast od šest odsto iznad prosjeka prosječne prodajne sezone za proizvođače računara kada operativni sistem bude objavljen 29. jula.

Takođe, navode se i neke interesantne činjenice kao što je podatak da od četiri posljednja objavljena Windowsa, samo Windows 8 nije uspio da poveća prodaju računara. Tokom tromjesečja u kome je objavljen Windows 8, prodaja računara je opala za 7 odsto. "Morgan Stenly" poručuje da će Windows 10 povećati prodaju računara i da ovaj put proizvođači računara kao i "Microsoft" imaju razloga da budu optimistični, donosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije