Hardware

Samsung odbacio Android kod tablet uređaja

Samsung odbacio Android kod tablet uređaja
Samsung odbacio Android kod tablet uređaja

Microsoft je radio naporno kako bi Windows 10 napravio operativnim sistemom optimizovanim za tablet uređaje, posebno imajući u vidu njihov prodor 2 u 1 uređaja sa Surface linijom, a sada se ti napori konačno isplaćuju.

Pored nekoliko partnera koji su kreirali tablete i 2 u 1 uređaje koji pokreću Windows 10, kompanije koje su prije toga investirale milione dolara u Android modele sada mijenjaju stranu, većina njih uvjerena u prednosti koje Microsoft-ova platforma nudi u ovom segmentu.

Jedan takav primer je i Samsung, koji je do sada bio jedna od glavnih kompanija koje izrađuju Android uređaje uključujući i tablete, prenosi Softpedia.

Kada su u pitanju tableti, Samsung je sada spreman za Windows 10, jer će većina njegovih proizvoda u ovom segmentu pokretati Windows 10 a ne Android kao u prošlosti. Na MWC sajmu u Barseloni Samsung je predstavio nekoliko Windows 10 uređaja, uključujući i Galaxy Book, a sada kompanijini rukovodioci objašnjavaju da će nastaviti da investiraju u proizvode koji pokreću ovaj operativni sistem u narednim godinama.

Dva od tri nova proizvoda su stigla sa Windowsom 10, a Erik Mekarti potpredsjednik marketinga mobilnih uređaja Samsunga, poručuje da će isti odnos biti i u budućnosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije