Hardware

Seagate predstavio hard diskove od magičnih 10TB

Seagate predstavio hard diskove od magičnih 10TB
Seagate predstavio hard diskove od magičnih 10TB

Kompanija Seagate je predstavila tri nova hard diska, maksimalnog kapaciteta 10TB, a namijenjeni su potrošačkoj publici. Hard diskovi su dio Guardian serije i nose nazive Barracuda Pro, Iron Wolf i SkyHawk. Brzina magnetnih ploča diskova iznosi 7200 rpm.

Tri različita modela imaju i različite namjene. Tako je Barracuda Pro HDD namijenjen upotrebi u desktop sistemima. Ovi modeli dolaze sa maksimalnom brzinom upisa od 220MB/s i 256MB cache-om, uz garanciju od pet godina. Iron Wolf model je pogodan za korišćenje u NAS sistemima, a nudi brzine do 210MB/s, kao i 256MB cache uz garanciju od tri godine. Na kraju, model SkyHawk je namenjen korišćenju u kombinaciji sa kamerama za nadzor, ali drugi detalji o HDD-u nisu objavljeni.


Svi hard diskovi dolaze u 3.5-inčnoj formi i različitim kapacitetima, koji pored 10TB uključuju i modele od 6TB i 8TB. Iron Wolf model dodaje i kapacitete od 1TB, 2TB, 3TB i 4TB. Seagate Barracuda Pro i Iron Wolf modeli su dostupni po sugerisanoj maloprodajnoj ceni od 535 i 470 dolara, dok će SkyHawk imati cijenu od 460 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije