Hardware

Zagreb: Otvoreni 38. sajam knjiga Interliber i sajam Infogamer

Zagreb: Otvoreni 38. sajam knjiga Interliber i sajam Infogamer
Zagreb: Otvoreni 38. sajam knjiga Interliber i sajam Infogamer

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu danas je otvoren 38. međunarodni sajam knjiga i Interliber i sajam Infogamer koji će predstavljanjem najnovijih igara, gaming hardwera i organizovanjem velikih regionalnih "gaming" turnira, kako očekuje organizator, privući i do 50.000 posjetilaca.

Sajmove koji će biti otvoreni do 15. studenog/novembra otvorio je ministar kulture Hrvatske Berislav Šipuš istaknuvši važnost čitanja knjiga koje nas čini "boljima, tolerantnijima i kulturnijima i uči nas slušati druge".

Šipuš je Interliber nazvao tradicionalnim stjecištem ljubitelja knjiga iz cijele Hrvatske.

„Ovom se događaju svi vesele i svi ga, vjerujem, s nestrpljenjem očekuju veći dio godine“, rekao je Šipuš.

Upozorio je kako danas knjiga stoji pred velikim izazovom financijskog opstanka, ali i pred pitanjem opstanka tiskane knjige u doba tehnoloških čuda.

„Suočeni smo i sa gubitkom dijela čitalačke publike, pa i nekim tipom gubitka interesa mladih za pisanu riječ. S druge strane, dolaze nam vijesti iz drugih zemalja, iz Europske unije, da raste interes za knjigu kao za predmet i kao za predmet želje“, kazao je Šipuš.

Voditeljica podružnice Zagrebački velesajam Marina Pavković izjavila je kako su Interlber i Infogamer prošle godine privukli 130.000 ljudi, a kako je sajam ove godine spreman na nove rekorde posjećenosti.

Uz ogroman broj naslova, promotivne cijene i popuste nakladnika iz različitih područja, na sajmu izlažu i antikvarijati u kojima je moguće nabaviti davno tiskane i rijetke knjige i časopise.

Zanimljivost ovogodišnjeg Interlibera je „Knjižider“, mjesto na kojem posjetitelji mogu privremeno na čuvanje odložiti kupljene knjige kako bi slobodno mogli obilaziti štandove i listati zanimljive naslove.

Ove godine na Interliberu će sa brojnim sadržajima učestvovati ukupno 266 izlagača, a među njima će se predstaviti i nakladnici iz daleke Kine.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije