Hardware

Zbog rasta Chromebook računara niža cijena Windowsa 10?

Zbog rasta Chromebook računara niža cijena Windowsa 10?
Zbog rasta Chromebook računara niža cijena Windowsa 10?

Microsoft trenutno razmišlja o mogućem sniženju nadoknade za proizvođače računara sa Windows 10 operativnim sistemom, jer želi da pronađe način da se bori protiv sve većeg rasta Chromebook računara. rastu sve više i ta Visoka stopa rasta Chromebook računara je zabrinjavajuća za Microsoft, uglavnom zato što pokreću Google-ovu Chrome OS platformu koja se nudi potpuno besplatno proizvođačima uređaja što značajno utiče na cijenu.

Iako su Chromebook računari uglavnom jeftini modeli čiji kvalitet nekada bude dovođen pod znak pitanja, proizvođači nastavljaju da ulažu u takve proizvode investirajući sve više i u modele visoke klase kao što to čini Samsung u posljednje vrijeme. Kao rezultat toga, Microsoft istražuje nove načine da smanji cijenu uređaja sa Windowsom 10, a jedan od načina je smanjenje licence koju plaćaju proizvođači.

Digitimes piše da će Microsoft sniziti troškove licence za Windows 10 za računare sa ekranima manjim od 14,1 inča, a to bi trebalo i zvanično da bude najavljeno 1. marta. Sniženje će biti validno za uređaje sa Windows 10 Creators Update verzijom operativnog sistema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije