Hardware

Zotac mini računari imaju Skylake procesor, a neki su i bez ventilatora

Zotac mini računari imaju Skylake procesor, a neki su i bez ventilatora
Zotac mini računari imaju Skylake procesor, a neki su i bez ventilatora

Zotac predstavlja nekoliko novih mini-PC modela, pred Computex sajam koji počinje sljedeće nedjelje.

Većina ovih modela su ažurirani računari koje smo već vidjeli tokom CES sajma ranije ove godine, ali je njihova nadogradnja svakako dobrodošla.

Ovi računari su dimenzija smartfona - prema navodima proizvođača, a najnoviji model je Zotac PI330 sa Intel Atom x5-Z8500 Cherry Trail procesorom i podrškom za dva eksterna displeja. Tu su i 2GB RAM-a i 32GB eMMC skladišnog prostora, HDMI 1.4b i DisplayPort 1.1a, dva USB 3.0 Type-A i jedan USB 3.0 Type-C port i drugo.

Zotac ovu seriju mini računara nudi već godinama, a najnoviji model stiže sa poboljšanim termalnim dizajnom, sa direktnim bakarnim kontaktom i toplotnim cijevima koje vode ka aluminijumskim prorezima, nudeći bolje provođenje toplote.

Svaki model ima Gigabit Ethernet, 802.11ac WiFi, Intel HD grafiku i portove koji uključuju USB 3.0, USB 2.0 i USB 3.1 Type-C konektore. Sve verzije imaju opciju za povezivanje dva displeja, preko DisplayPort 3840 x 2160 @ 60 Hz i HDMI 4096 x 2160 @ 24Hz.

Ovi modeli nemaju pasivno hlađenje, već se rashladni sistem oslanja na ventilator. Tu je i nešto kompaktniji dizajn, kao i heatsink, a u ovu liniju spadaju modeli ZBOX MI523, ZBOX MI543, ZBOX MI545.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije