Internet

10 stvari koje možete raditi na Google-u a sigurno niste znali za njih

10 stvari koje možete raditi na Google-u a sigurno niste znali za njih
10 stvari koje možete raditi na Google-u a sigurno niste znali za njih

Za 18. rođendan, donosimo 10 zanimljivih stvari koje Google može, a za koje vjerojatno niste znali.

1. Ako nacrtate simbol, Google će ga prevesti. Opcija se nalazi pod Google Translateom, gdje možete osobno nacrtati stvari poput kineskih ili matematičkih simbola, a Google će ih prevesti. Pali čak i s glagoljicom.

2. Možete uporediti količinu kalorija. Uguglajte naziv hrane koja vas zanima sa "vs" između i dobit ćete uporedbu dviju namirnica do u detalje - od kalorijske vrijednosti do količine magnezija. Nažalost, ovo pali samo na engleskom.

3. Možete provjeriti svoje znanje iz geografije. Na alatu Google Mapsa pod nazivom Smarty Pins čeka vas zgodna igrica za koju sigurno niste znali.

4. Možete izračunati napojnicu, što je posebno korisno ako idete u neku od zemalja gdje se napojnice smatraju obaveznima. Ali, za ovu opciju moraćete Google postaviti na engleski jezik.

5. Na stranici Google Ngram viewer možete pretražiti više od 5 miliona knjiga objavljenih između 1800. i 2008. godine, a zatim na grafikonu otkriti koje su riječi kada bile popularne. Primjer, u kratkom periodu oko 1830. godine, slonovi su bili popularniji od mačaka.

6. Možete igrati popularnu igricu Zerg rush. Samo uguglajte "zerg rush" i pazite da vam pola dana ne prođe u igranju.

7. Trebaju vam različiti fontovi? Google Fonts ima golemu kolekciju imožete ih koristiti - kako za download tako i kao default font pretraživača.

8. Zanima vas koje su utakmice kada na rasporedu? Samo uguglajte naziv lige i izlistaće vam i raspored i rezultate dosad odigranih utakmica.

9. Uz pomoć Google Art Project stranice možete pogledati umjetnička djela iz gotovo 600 galerija diljem svijeta.

10. Možete istražiti svemir - i to uz pomoć Hubble teleskopa i NASA-inih satelita. Google Sky je ime stranice koju tražite.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije