Internet

Ažuriranje za Facebook Messenger donosi novi dizajn i početnu stranicu

Ažuriranje za Facebook Messenger donosi novi dizajn i početnu stranicu
Ažuriranje za Facebook Messenger donosi novi dizajn i početnu stranicu

Facebook Messenger je dobio novi, veliki redizajn, koji donosi novi korisnički interfejs i početnu stranicu.

Facebook tvrdi da chat aplikacije u posljednje vrijeme manje-više stagniraju, te da mnoge od njih izgledaju slično i nude gotovo identičnu funkcionalnost. Ovo je jedan od razloga zbog kojih Facebook predstavlja novu početnu stranicu, kao i module za dodatnu funkcionalnost svog Messenger servisa.

Ažuriranje na najnoviju verziju u Facebook Messenger donosi novu Home stranicu, koju je Facebook ispunio omiljenim kontaktima, ljudima koji su onlajn u tom trenutku, rođendanima prijatelja i drugim funkcijama.

Facebook ističe: "Želimo da prikažemo i druge stvari koje se dešavaju na Messengeru, a koje bi mogle interesovati korisnika. Na primjer, uz Active Now sekciju, korisnik može vidjeti da je dobar prijatelj ili kolega prisutan onlajn, što bi ga moglo navesti na započinjanje razgovora".

Facebook se u posljednje vrijeme prilično trudi da forsira svoje aplikacije, te da pridobije više korisnika. Kompanija je nedavno ažurirala Android aplikaciju, koja sada obrađuje SMS poruke, a tu je i skrivena fudbalska mini igra.

Nema sumnje da će Facebook nastaviti da dodaje servise i nove module, kako bi dodatno unaprijedio svoje platforme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije