Internet

Chrome sada implementira Windows 10 obavještenja

Chrome sada implementira Windows 10 obavještenja
Foto: N.N. | Chrome sada implementira Windows 10 obavještenja

Google Chrome je konačno dobio podršku za obavještenja u Windowsu 10. Korisnici Chrome 68 verzije ažuriranje dobijaju postepeno tokom nedjelje, a sva obaveštenja će se poklapati sa novim modelom u Windowsu 10 i prikazivaće se u donjem desnom uglu u Action Centeru.

Pored ovoga Google Chrome obavještenja će raditi i uz druge Windows 10 funkcije, kao što je Focus Assist (nova funkcija koja automatski utišava obavještenja kada se igraju igre ili u prezentacionom modu).

Ističe se da su Google i Microsoft inženjeri zajedno radili kako bi izvorna obavještenja donjeli na Windows 10, a navodi se da su bitnu ulogu u ovom projektu imali Microsoft Edge i Action Center timovi, prenosi benchmark.rs.

Dodato je da je oko 50 procenata Chrome korisnika na Windowsu 10 već dobilo novu funkciju, a ostatak će je dobiti u narednim danima.

Jedna od najviše zahtjevanih funkcija za Google Chrome podršku je bila podrška za Timeline, ali za sada ova Windows 10 alatka radi samo uz Microsoft Edge, dok je Google Chrome podrška nezvanično dostupna preko eksternih ekstenzija za browser.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije