Internet

Danas se obilježava dan bezbjednijeg interneta

Danas se obilježava dan bezbjednijeg interneta
Foto: N.N. | Danas se obilježava dan bezbjednijeg interneta

Svake godine, tokom februara, jedan dan se posvećuje obilježavanju i promovisanju bezbjednijeg i više prijateljski naklonjenog okruženja onlajn. Ovaj dan se naziva Bezbjedniji internet dan - Safer Internet Day (SID).

Ove godine je 14. put kako se Safer Internet Day obilježava, a širom planete su planirani različiti događaji koji će obilježiti ili proslaviti ono što je najbolje na internetu i u vezi sa onlajn zajednicama koje postoje. Ovogodišnja tema jeste "Kreirajte, povežite i podijelite poštovanje: Bolji internet počinje od vas", a poziv je upućen svakom učesniku da da sve od sebe kako bi kreirao bolji internet za sve, a posebno za one najmlađe korisnike.

Na zvaničnom Safer Internet Day sajtu se može koristiti mapa kako bi se locirao najbliži SID, a istovremeno je moguće pregledati vijesti i događaje iz drugih zemalja koje učestvuju u obilježavanju dana. Moguće je postaviti i sopstvene ideje i promovisati kampanju.

Pored Safer Internet Day sajta, tu su i profili na društvenim mrežama, a moguće je pratiti i #SID2018 i #SaferInternetDay haštagove kako biste saznali više o kampanji.

(NN/benchmark)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije