Internet

Droga se prodaje i preko društvenih mreža

Droga se prodaje i preko društvenih mreža
Droga se prodaje i preko društvenih mreža

PODGORICA - Zbog moguće prodaje droge posredstvom društvenih mreža, crnogorska policija provjerava nekoliko naloga na Fejsbuku i Tviteru, iako do sada u Crnoj Gori nije bilo prijava da se na ovaj način prodaju narkotici.

"Provjeravamo naloge u granici naših zakonom propisanih ovlaštenja. S obzirom da je kompanija Fejsbuk locirana u SAD, posredstvom međunarodne pravne pomoći i Interpola tražimo podatke za korisnike", saopšteno je iz crnogorske policije.

Inspektori su do sada, u nekoliko navrata, za druga krivična djela tražili podatke od SAD.

"Politika Fejsbuka je zaštita ličnih podataka korisnika. Obično šalju informacije u slučajevima ukoliko postoji prijetnja nacionalnoj bezbjednosti, zbog krivičnih djela dječije pornografije", navodi se u saopštenju.

Već nekoliko godina u zemljama Latinske Amerike, te zapadne i centralne Evrope na društvenim mrežama aktivni su nalozi koji veličaju drogu, ali i na kojima se mogu naći najčešće lažni brojevi telefona, adrese i mejlovi preko kojih se mogu poručiti opijati.

Od prošle godine pojavili su se i slični internet nalozi u zemljama regiona.

Neki od aktivnih naloga na Fejsbuku su "Prodaja marihuane Vrbas", "Marihuana prodaja - Apatin".

U Crnoj Gori, koja je prepoznata kao zemlja tranzita lake i teške droge ka zemljama EU, trenutno je aktivan nalog "Marihuana crnogorsko tržište", koji je otvoren u martu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije