Internet

"Elta" predstavila superbrzi internet

"Elta" predstavila superbrzi internet
"Elta" predstavila superbrzi internet

BANJALUKA - Kompanija "Elta kabel" predstavila je danas u Banjaluci superbrzi internet preko optičkog kabla, koji će kupcima i fizičkim licima biti ponuđen u četiri korisnička paketa s brzinama i do 200/100 megabita po sekundi (mb/s).

Ovakva usluga dosad je bila dostupna samo u pojedinim preduzećima.

Aco Kabanica, vlasnik ove kompanije, kazao je kako su takve brzine orijentisane prema sve popularnijem cloud računarstvu ili računarstva u oblaku, te kako je u pitanju internet usluga sljedeće generacije.

"Trebalo nam je godinu dana kako bismo krenuli u ovaj posao i izgradili infrastrukturu. Postavljeno je oko 1.000 kilometara optičkog kabla od Novog Grada pa sve do Zvornika, a cilj nam je da u narednih 12 mjeseci postavimo još 1.000 kilometara infrastrukture", kazao je Kabanica.

Posebno ističe i to da su ovaj posao završili svojim vlastitim sredstvima, što nije praksa u zemljama Evrope.

Mladen Srdić, šef odjela prodaje u "Elta kabelu", kazao je kako se ovi internetski paketi mogu naručiti u Doboju, Banjaluci, Prijedoru i Kozarskoj Dubici, a od 1. septembra to mogu i građani iz drugih dijelova RS.

"Trenutno više od 40.000 korisnika može koristiti našu optičku infrastrukturu, a paketi interneta nalaze se u četiri supernet tarife", kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije