eSport i igrice

Esport u kome je potrebna vrhunska kondicija

Esport u kome je potrebna vrhunska kondicija
Foto: Screenshot | Esport u kome je potrebna vrhunska kondicija

Kada danas pomislimo na esport i takmičenja u video-igrama, mahom pomislimo na naslove kao što su CS:GO, Dota 2, LoL, Overwatch… Ipak, tržište je prepuno takmičarskih igara koje imaju veliku igračku publiku, ali i veoma posvećene hardkor igrače, koji svoje vještine dovode do nevjerovatnih granica.

Većina njih od nas uglavnom zahtijeva brze reflekse, brzo donšenje odluka, strateško razumijevanje igre… ali neke od njih bogme traže i nevjerovatnu kondiciju.

Takva je igra The Dance Dance Revolution, koja ima veliku bazu igrača na dalekom istoku, posebno u Japanu, i gdje se sljedećeg vikenda održava svjetsko prvenstvo pod pokroviteljstvom kompanije KONAMI, koja je i izdavač igre.

U pitanju je tip igre gdje na posebnoj podlozi “gađate” prava polja stopalima, kako bi pratili komande koje vam igra zadaje (slično kao što je Guitar Hero za instrumente). U opuštenim varijantama igranja, ovo može da bude dobar vikend hobi za društvo kod nekoga na gajbi, ali ovo što rade profesionalni igrači kao da je nije sa ove planete.

Na snimku ispod možete da vidite kako je sve to izgedalo za vrijeme takmičenja.

Neke od ovih pjesama imaju i nevjerovatnih 360 BPPM (bitova po minuti), što znači da ovi igrači moraju tačno da pogode 360 koraka u minuti.

(RUR)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije