Internet

Facebook uvodi tračanje

Facebook uvodi tračanje
Facebook uvodi tračanje

Facebook „tračara“ je sljedeći razvojni korak društvenih mreža, koji će sakriti identitet korisnika i omogućiti im onlajn ćaskanje i tračanje uživo.

Facebook je nedavno bio na meti prozivki, uglavnom LGBT osoba i organizacija koje ih podržavaju, zbog primoravanja korisnika da prilikom prijave na i korišćenja Facebook mreže upotrebljavaju isključivo pravo ime i prezime. I dok neki Fejs korisnici žele iz bezbjednosnih, kulturoloških ili nekih drugih razloga da se na mrežu prijave pod pseudonimom (a trenutno im to nije dozvoljeno), Facebook radi na posebnoj aplikaciji ili dodatku glavnoj aplikaciji, koji će omogućiti anonimni čet i razmijenu multimedijalnih sadržaja, prenosi Mondo.

Jedan od Facebook menadžera, Džoš Miler, kojeg je Facebook „prisvojio“ kupovinom jedne od Branch aplikacija, u posljednjih godinu dana radi na novom sistemu anonimnog četovanja, koje će se kao Facebook aplikacija ili dodatak pojaviti u sljedećih nekoliko nedjelja, piše Daily Mail

Portal navodi da nije baš jasno kako će se ova aplikacija vezivati za Facebook i na koji način će funkcionisati, kada se zna da Facebookova politika o prijavljivanju isključivo sa pravim imenom i prezimenom ostaje na snazi. Takođe, Daily Mail navodi da će ovo biti jedna od idealnih aplikacija za onlajn ogovaranje, tračarenje i trošenje vremena na neobavezno ćaskanje. Ipak, prema informacijama do kojih je portal došao na novu aplikaciju korisnici će se prijavljivati sa fiktivnim imenima i pseudonimima, što će im omogućiti da zadrže anonimnost, ali ih, takođe, ograničiti da znaju ko im je prijatelj s Fejsa, a ko ne.

Da li biste koristili ovu aplikaciju?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije