Internet

Facebook vam želi pomoći da pronađete novu ljubav

Facebook vam želi pomoći da pronađete novu ljubav
Foto: Ilustracija | Facebook važ želi pomoći da pronađete novu ljubav
N.N.

Od samog početka Facebook se reklamira kao društvena mreža za povezivanje prijatelja, a sada želi napraviti korak dalje.

Još od ovog februara testira se opcija "Discover People" koja je osmišljena kako bi korisnicima pomogla u pronalasku novih kontakata putem različitih grupa i događanja. Sad se ta opcija polako pojavljuje i kod korisnika. Umjesto da korisnicima pokazuje zajedničke prijatelje, Facebook prikazuje ljude koji imaju iste interese i posjećuju ista mjesta kao i korisnik.

Tako korisnik može napisati nekoliko riječi o sebi, kako bi se predstavio potencijalnim budućim kontaktima, ali istovremeno i istraživati druge korisnike koji posjećuju ista događanja ili učestvuju u istim grupama kao i korisnik.

To ne znači da će Facebook zapostaviti postojeće kontakte i prijatelje.

Prema nekim informacijama, Facebook će svoj Messenger obogatiti novim mogućnostima koje uveliko podsjećaju na Tinder. Tako, ako oba korisnika izraze želju za druženjem, Facebook će im omogućiti povezivanje.

Očito Facebook želi upravljati svim aspektima korisnikovih života – od zabave (Watch), preko druženja s prijateljima pa do pronalaženja novih ljubavnih partnera.

(Zimo.dnevnik.hr)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Izdvojeno
Najčitanije