Internet

Google obogatio svoju pretragu slika sa novim opcijama

Google obogatio svoju pretragu slika sa novim opcijama
Google obogatio svoju pretragu slika sa novim opcijama

"Tamo negdje mora postojati savršena slika za vašu iduću veliku avanturu, novu frizuru ili ideju šta da ispletete. Ali šta uraditi kada je nađete? Uzeti screenshot?

Možda pokušati spasiti cijelu web stranicu? Od danas vam je na raspolaganju jednostavnije rješenje: sada možete bookmarkovati slike direktno iz Google pretrage u svom mobilnom browseru," stoji u saopštenju na zvaničnom Google Search blogu, objavljenom povodom predstavljanja novih opcija dostupnih prilikom pretrage slika.

Naime, Google je korisnicima svoje pretrage na iOS-u i Androidu sada omogućio da pronađene slike jednostavno bookmarkuju, kako bi im kasnije mogli pristupiti bez da ponovo obavljaju istu pretragu kao prošli put.

Pored toga, Google je predstavio i opciju za organizovanje bookmarkovanih slika u različite foldere, a obje ove opcije korisnici će pronaći na samim slikama prilikom pretrage - bookmarkovanje će vršiti pritiskom na ikonicu sa zvjezdicom, dok će opciji za raspoređivanje slika po folderima pristupiti pritiskom na ikonicu sa olovkom.

Navedene opcije su za sada dostupne samo u Sjedinjenim Američkim Državama i zahtijevaju od korisnika da budu ulogovani na svoj Google account prilikom korištenja Google pretrage u nekom od mobilnih web browsera.

(N.N./info.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije