Internet

Google omogućio kupovinu bez posredovanja distributera

Google omogućio kupovinu bez posredovanja distributera
Google omogućio kupovinu bez posredovanja distributera

Veb pretraživač Google, koji gaji ambicije u sektoru onlajn trgovine, uveo je opciju "kupi" (Buy) u rezultate pretrage za određene proizvode, omogućavajući korisnicima smartfona da obavljaju e-kupovinu bez posredstva distributera, kao što je Amazon.

Klijenti koji kliknu na tu opciju usmjeravaju se na Googleovu internet stranicu sa proizvodima gde mogu da personalizuju svoje porudžbine i da odaberu način isporuke proizvoda, objavio je list "Parizijen" u svom veb izdanju.

"Iako smo tek na početku, s ograničenim brojem maloprodavaca, opcija 'kupi' predstavlja važnu fazu u procesu preusmeravanja maloprodavaca na mobilne uređaje da bi pridobili klijente", objasnio je jedan od rukovodilaca Googlea Džonatan Olfernes, na veb sajtu te kompanije.

Dosad su klijenti klikom na opcije Google kupovina (Google Shopping) ili kupuj na Googleu (Shop on Google) bili često preusmeravani prema veb sajtu nekog od maloprodavaca, tipa Amazon ili nekog nezavisnog maloprodavca.

Američka grupa na ovaj način reaguje na sve veću tendenciju korisnika da upotrebljavaju svoj smartfon radi pretraga trgovina u blizini i time se direktno uključuje u oblast elektronske trgovine.

Početkom maja je Google je uveo u SAD opciju koja omogućava Amerikancima, koji koriste njegov pretraživač, da direktno poručuju svoja jela iz restorana preko rezultata pretraga.

Druge društvene mreže, kao što su Pinterest i Facebook, nedavno su razvile slične opcije "kupi".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije