Internet

Hakovan Apple, milioni iCloud naloga biće obrisani

Hakovan Apple, milioni iCloud naloga biće obrisani
Hakovan Apple, milioni iCloud naloga biće obrisani

Navodno, 7. aprila će biti izbrisano preko 200 miliona iCloud naloga korisnika iPhone, iPad, Mac, iPod i Apple uređaja.

Hakerska grupa iz Turske tvrdi da ima pristup za preko 300 miliona iCloud naloga koje će izbrisati 7. aprila, objavili su na Twiteru. Grupa koja sebe naziva Turkish Crime Family zahtjeva otkup od kompanije Apple od 75.000 dolara u "Bitcoin" ili nekoj drugoj kript valuti, a prihvataju i 100.000 dolara u vidu neobilježenih Apple iTunes poklon kartica.

Portal Mashable objavio je da su hakeri kontaktirali sajt "Motherboard" s dokazima koji uključuju video, snimke ekrana i djelove mejlova u kojima su vršili prepisku sa Apple tehničkim osobljem, kako bi potvrdili svoju priču.

Kratak video snimak, koji je objavljen na Jutjub mreži, navodno, prikazuje kako hakeri prolaze kroz desetine iCloud naloga do kojih su došli hakovanjem. Apple je odbio da komentariše ovaj slučaj, ali su izvori upućeni u priču odali da je kompanija zapretila hakerima da celu stvar dalje prosleđuje policiji i sudstvu.

Ova hakerska grupa ubrzo nakon što je Motherboard objavio priču pokrenula je Twitter nalog i otvorila posebnu mejl adresu za komunikaciju sa novinarima, kako bi mogli da prošire svoju priču što dalje. Dok se u stranim IT medijima barata brojkom od 300 do čak 600 miliona hakovanih naloga, Turkish Crime Family tvrdi da će 7. aprila obrisati 200 miliona naloga.

Da li će se brisanje iPhone naloga zaista desiti ostaje nam da vidimo, 7. april samo što nije, a do tada će sigurno biti novih vijesti o ovome.

(novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije