Internet

I dalje nema pristupa za YouTube u Turskoj

I dalje nema pristupa za YouTube u Turskoj
I dalje nema pristupa za YouTube u Turskoj

ANKARA - Turska Agencija za informacione i komunikacione tehnologije (BTK) saopštila je danas da i dalje nema pristupa Jutjubu u Turskoj, pošto neće da ukinu ranije uvedenu zabranu, uprkos jasnoj sudskoj odluci.

"Mjera zabrane pristupa Jutjubu (Youtube.com) na internetu ostaju na snazi", navela je BTK u saopštenju na svom sajtu, prenijela je agencija Rojters.  

Britanska agencija navodi da je pristup Twitteru, takođe, bio zabrenjen, dok Ustavni sud nije prošle nedelje donio odluku da je to kršenje turskog zakona.

Vlasti u Ankari nametnule su zabranu pristupa Guglovom sajtu za razmjenu video sadržaja 27. marta, poslije višenedeljnog curenja informacija na internet mreži, koje navodno otkrivanju korupciju "unutrašnjeg kruga" turskog premijera Tajipa Erdogana.

Erdogan je optužio islamskog vjerskog zvaničnika iz SAD da koristi mrežu da orkestrira internet kampanju i policijsku istragu korupcije da bi ga potkopali na vlasti.

Sveštenik Fetulahu Gulen poriče bilo kakvu umješanost u jednoj takvoj kampanji protiv Erdogana zbog ranije čistke njegovih sljedbenika iz turskih državnih organa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije