Internet

Influenseri gube milione pratilaca na Instagramu

Influenseri gube milione pratilaca na Instagramu
Foto: N.N. | Influenseri gube milione pratilaca na Instagramu

Problem sa gubljenjem pratilaca na Instagramu još nije riješen, a nastalu situaciju prouzrokovalo je brisanje neautentičnih profila, pišu strani mediji.

Dok iz popularne mreže obećavaju da će se sve brzo vratiti u normalno stanje, influenseri i dalje gube milione pratilaca.

Iz Instagrama su ranije saopštili kako su primijetili otvaranje velikog broja lažnih profila zarad prikupljanja "popularnosti" na mreži, zbog čega su odlučili da brišu sve neaktivne račune, što uključuje one koji nemaju nikakve postove, lajkove ili komentare.

"Nedavno smo uvidjeli da se brojni nalozi koriste za vještačko povećanje publike na mreži. Počećemo da uklanjamo neautentične profile, lajkove i komentare sa naloga koji koriste aplikacije trećih strana kako bi povećali njihovu popularnost. Sprovodimo nekoliko koraka kako bismo ograničili ovu vrstu neželjenog ponašanja. Profili koje identifikujemo pomoću ovih usluga primiće poruku u aplikaciji koja ih upozorava da smo uklonili neautentične navode. Takođe ćemo ih zamoliti da osiguraju svoj nalog promjenom lozinke", kazali su nedavno iz Instagrama.

Prema najnovijim informacijama, Instagram je obećao kako će do sutra problem biti riješen.

Platforma u vlasništvu Facebooka već nekoliko dana obavještava korisnike o nastalom problemu.

Podsjećamo, zbog ovog problema brojne slavne ličnosti izgubile su milione pratitelja. Među njima je i Kajli Džener koja je izgubila 2,5 miliona pratilaca, a po milion pratilaca izgubile su i Selena Gomez, Arijana Grande i Keti Peri. .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije